Matovič vtrhol na mikulášske stretnutie Pellegriniho s deťmi. "Deti, toto je čert," reagovala vedúca súboru

Igor Matovič vtrhol na mikulášske stretnutie predsedu parlamentu Petra Pellegriniho s deťmi. "Deti, toto je čert," reagovala vedúca súboru. Hlas v stanovisku na incident uviedol, že Matovič "neváha na šírenie nenávisti zneužiť akúkoľvek príležitosť, ani deti na sviatok Mikuláša."

Matovič - Čunovský kŕdeľ Igor Matovič v parlamente pri stretnutí Petra Pellegriniho s deťmi folklórneho súboru Čunovský kŕdeľ. Zdroj: FB

Národnej rade sa tento rok nepodarilo dodržať každoročnú tradíciu rozsvietenia vianočného stromčeka pre parlamentom. Dôvodom bolo protestné zhromaždenie predsedu hnutia Slovensko Igora Matoviča.

Deti z folklórneho súboru Čunovský kŕdeľ preto vystúpili priamo v parlamente. Po ukončení programu im predseda parlamentu Peter Pellegrini odovzdal darčeky.

Práve v okamihu, keď Pellegrini rozdal darčeky, vtrhol medzi deti Matovič so slovami „deti a potom, aby ste vedeli, tento ujo je klamár“. Vedúca súboru Matovičovi odpovedala „že sa nehanbíte“ a smerom k deťom dodala: „Deti, toto je čert.“ Matovič jej povedal, že „je trápna“.  

(Tomáš Dugovič, Matúš Chrtiansky)